Шоу

Хотел за авантюристи отваря врати в Швеция

  11.10.2020 10:55  
Хотел за авантюристи отваря врати в Швеция

„Отче наш“ мълвят моряците, когато се приближават до страховития остров Хамнескар. В този край на западното крайбрежие на Швеция водите и вятърът са непредсказуеми, до такава степен, че той е класифициран като един от най-опасните райони в страната. Силните течения и нестабилният терен са причината много кораби да потъват в продължение на години, въпреки че индустриализацията и появата на океански кораби повишават сигурността на острова, съобщава изданието за туризъм „Traveler“.

Фарът, който е кръстен на архипелага Патер Ностескерен , съставен от 97 острова, е построен през 1868 г., превръщайки се в един от първите фарове на 19 век.

В продължение на 110 години поколения фараджии са живели със семействата си в тази екстремна среда, грижейки се за фара, спасявайки корабокрушенците и създавайки малко и изолирано общество, което в края на 20 век изчезва. До 2007 г. фарът не работи, едва тогава е запален отново, но през 2020 г. историята му претърпява истински обрат.

Група визионери, състояща се от шведски бизнесмени, хотелиери, ресторантьори, дизайнери и професионални моряци, решават да преоткрият къщата на фараджията и да я превърнат в бутиков хотел „Патер Ностер“, в който шведското дизайнерско студио Stylt, отговаря за концепцията и интериорния дизайн.
„През 30-те си години в хотелиерския бизнес никога не съм срещал такава уникална дестинация. Той разполага с всичко: отдалечено местоположение, непокътната природа, екстремни метеорологични условия, вълнуваща история, а сега и страхотен луксозен хотел “, каза в изявление основателят и партньор на Stylt Ерик Нисен Йохансен.

Истината е, че макар фарът и пристройките да са от 1868 г., Националният съвет за собственост отговаря за поддържането им в добро състояние, както заявиха от бутиковия хотел. Така че отвън на практика не им се е налагало да правят промени.

Хотелът разполага с осем стаи, декорирани с вдъхновение от морето и селски мебели, които отдават почит на очарователната история на фара; таваните му са завършени в дърво, а в целия имот са използвани персонализирани тапети и художествени щампи. „Стаите са с различни размери и всички имат зашеметяваща гледка към океана и архипелага“, добавят от изданието.

А гастрономията е друга негова силна страна: "Ние обслужваме предимно с местни риби и морски дарове. Вечерята се споделя с всички гости на голяма маса и ние предлагаме специална вечеря за деня. Ако гост има специални диетични искания, можем да организираме алтернативи, но трябва да знаем предварително, естествено,защото възможностите на острова са ограничени. Предлагаме и специални менюта, направени от известен местен готвач или гмуркане, сами да събирате и готвите водорасли. "

Целта е гостите да имат уникално преживяване. За около 476 евро се предлагат двойна стая, домашна закуска, обиколка с екскурзовод на острова, посещение на фара, джакузи с гореща морска вода, халат и хавлии. Плюс други оригинални възможности от културното наследство като дълбоководен риболов, време да напишете новела, ветроходство, курсове по шведска кухня, каяк, гмуркане или медитация в легендарния фар.

Капацитетът на хотела е ограничен до 16 души, а достъпът до острова е отделен чрез специална лодка или хеликоптер от остров Марстранд или Гьотеборг.
По всяко време на годината е добре да ги посетите, сега е сезона на омарите, но без съмнение лятото е най-препоръчително, когато температурите достигнат 23º./Дарик


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19