Новини

Д-р Радка Аргирова: Първата вълна у нас изобщо не е свършвала

  13.10.2020 09:15  
Д-р Радка Аргирова: Първата вълна у нас изобщо не е свършвала

Първата вълна на коронавируса у нас изобщо не е свършила. Това заяви проф. Радка Аргирова, като напълно отрече да става въпрос за трета или четвърта вълна. Според нея трябва да има прекъсване от поне два месеца без нито един случай, за да говорим за втора вълна, а у нас такова не е имало.

Медикът потвърди, че вирусът може да се запази 28 дни върху дисплея на телефон, но в такъв случай той вече не е заразен.
 
Относно темата за едновременното протичане на коронавируса и грип А, тя коментира:

„Опитът предстои, но според мен е възможно заразяване с двата вируса едновременно, като и двата могат да атакуват дихателната система, това е първата мишена, а след това коронавирусът може да атакува всички останали органи“, каза Аргирова в ефира на Нова.

В такъв случай лечението е с рендесевир, но зависи от симптоматиката какво още ще бъде добавено. Според нея е препоръчително да се ваксинира срещу грип, защото по този начин поне едната опасност до някъде ще бъде елиминирана.

„Трябва да се носят маски на всички затворени пространства и трябва да има по-строг контрол за това“, коментира медикът.

Тя препоръча да се приема витамин Е, като това може да бъде и в комбинация с витамини и други антиоксиданти.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19