Спорт

Младежите излизат във важен мач срещу Полша

  13.10.2020 11:08  
 Младежите излизат във важен мач срещу Полша

Днес от 19:00 часа младежкият национален отбор на България излиза срещу Полша в решаващ мач от квалификациите за Евро 2021. Съставът на Александър Димитров се представя силно в най-равностойната от всички групи и държи съдбата си в собствените си ръце, предаде "Спортал". Нашите изостават с две точки от поляците в битката за второто място и имат нужда от задължителна победа. 

Начело в групата е Русия, която със сигурност ще вземе квота за еврофиналите. Второто място не дава директна такава. Според регламента, за първенството ще се класират и пет от деветте втори отбора. Това означава, че след изиграването на всички квалификации, ще се сравняват показателите между тимовете, но с евентуален актив от 20 точки България ще се озове в доста изгодна позиция. В момента отборът ни е с 14 точки, а след визитата на Полша следва домакинство на аутсайдера Естония, което не би трябвало да е проблем.

През ноември миналата година младите "лъвчета" вече победиха поляците с 3:0 в София. Борбата за втората позиция пък се завърза в предишния кръг, когато българите надвиха Латвия с 1:0, а "Дружина полска" падна със същия резултат в Сърбия.

"Играчите са перфектни. Показваме характер и дисциплина. Постоянно разговарям с тях, без да ги деля. Всеки си има своите проблеми, но сме задружни. Момчетата доказват, че имат манталитет на победители. Няма мачове на живот и смърт, това е една игра. Трябва да запазим спокойствие и здрав разум и ако началникът ни погледне с едното око, може и да победим. Победата над Полша в София ще и даде увереност. Откакто аз съм начело на тази формация, през мъжкия национален отбор преминаха 10 човека. Голяма част от тях са готови за първия отбор", коментира Александър Димитров.

Той ще може да разчита на капитана на ЦСКА-София Валентин Антов и халфа на Лудогорец Доминик Янков, които бяха пуснати от селекционера на представителния тим Георги Дерменджиев, за да помогнат в днешния двубой в Гдиня. Двамата ще са титуляри, като Антов ще си партнира в центъра на терена с Илия Юруков, а Янков ще организира атаките на нашия състав. Атаката най-вероятно ще води Станислав Иванов, а Илиан Илиев и Георги Русев ще нападат по фланговете. на вратата ще е капитанът Даниел Наумов, а в отбрана ще действат Виктор Попов, Андреа Христов, Петко Христов и Ангел Лясков.

В лагера на поляците се породи известно напрежение след новината, че селекционерът Чеслав Михниевич напуска поста си, за да се концентрира върху работата си в гранда Легия (Варшава). Той обаче ще води тима днес, а за домакинството на Латвия на 17 ноември ще бъде заменен от Яцек Магиера. Срещу България със сигурност няма да играе левият бек Пшемислав Плахета, който е контузен.

Квалификации за Евро 2021, група 5:

ПОЛША U21 - БЪЛГАРИЯ U21

Вероятни състави:

ПОЛША (4-2-3-1): Грабара; Фила, Пионтковски, Кивиор, Пухач; Слиш, Маковски; Листковски, Камински, Богуш; Климала
Селекционер: Ч. Михниевич
БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Наумов; Попов, А. Христов, П. Христов, Лясков; Антов, Юруков; И. Илиев, Д. Янков, Г. Русев; С. Иванов
Селекционер: А. Димитров

СЪДИЯ: Алард Линдхут (Нидерландия)
СТАДИОН: Градски, Гдиня
НАЧАЛО: 19:00 часа

Класиране в групата:
1. Русия 20 т.
2. Полша 16 т.
3. България  14 т.
4. Сърбия 11 т.
5. Естония 4 т.
6. Латвия 4 т.

Останалите мачове днес:
16:00 ч. Естония - Сърбия
17:00 ч. Латвия - Русия


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48