Автомобили

Renault представи бъдещето на Megane eVision

  16.10.2020 09:32  
Renault представи бъдещето на Megane eVision

Днес Renault пише нова глава в историята на марката с Megane eVision – иновативен демонстрационен автомобил, който е не само утопичен, но и амбициозен, пише autobild.bg. Той предвещава най-новото в гамата електрически автомобили, базиран на изцяло новата модулна платформа CMF-EV.

Megane eVision се възползва максимално от това, което предлага новата, проектирана от Алианса, платформа. Този динамичен хечбек разполага с една от най-тънките батерии на пазара и нов ултра-компактен задвижващ механизъм, предлагащ повече простор.

С платформата CMF-EV бъдещите електрически автомобили на Renault ще бъдат по-модуларни и просторни, без да се налага да бъдат по-високи или по-дълги. Демонстрационният автомобил Megane eVision е идеален пример за това. Със своята дължина от 4,21 метра (15 до 30 см по-къса от традиционните автомобили), пътниците ще се възползват от най-добрите в класа простор и експлоатация, както и по-лесното градско шофиране. Накратко, Megane eVision е автомобил, който се противопоставя на традиционните правила в сегмента.

Пробегът на електрическия автомобил обикновено зависи от размера на автомобила и вида на батериите, с които може да бъде оборудван, но отново това ограничение е преодоляно от Megane eVision. Той има ултратънка батерия от 60 kWh, което я прави по-ниска за подобрена аеродинамика и значително намален разход на електричество. Неговото DC зарядно устройство (до 130 kW) също позволява по-бързо време за зареждане.

В резултат на това демонстрационният автомобил предлага пътни и магистрални характеристики, които обикновено се срещат само в автомобилите от най-висок клас, като същевременно поддържа компактен екстериор. Това е модел, който се противопоставя на традиционните категории.

 

 

 

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19