Skandal typewriter
Новини

Радан Кънев: Докато Борисов седи до казан за ракия, гръцкият премиер е в Харвард

  16.10.2020 21:02  
Радан Кънев: Докато Борисов седи до казан за ракия, гръцкият премиер е в Харвард
  bTV

Докато нашият премиер Бойко Борисов седи на едно пънче пред казана за ракия, гръцкият премиер представя гръцкия възстановителен план на колегите си в Харвард, защото той е доктор по икономика и е завършил Харвард". Това коментира евродепутатът Радан Кънев пред bTV.

Евродепутатът критикува правителството за това, че все още не е представило публично своя проект на възстановителен план. След 15 октомври страните от Европейския съюз трябва да започнат изпращането на своите проекти за планове за възстановяване и устойчивост до Европейската комисия.

Парите за осъщестяване на плановете ще дойдат по линия на Европейския механизъм за възстановяване и устойчивост. До 15 октомври обаче всички страни имаха възможност да изпращат до Комисията черновите на своите проекти, за да получат конкретни коментари и препоръки по тях. Българското правителство все още не е оповестило публично какво е направило до момента за изготвянето на националния план за възстановяване и какво смята да включи в него.

Според Кънев Гърция и Румъния са "една обиколка пред България", тъй като вече имат готови национални планове и те са "обсъдени и приети в техните общества".

Евродепутатът коментира и продължаващите вече 100 дни антиправителствени протести. Според него "протестът вече се ползва с все по-голяма обществена подкрепа и непрекъснато се увеличава броят на хората, които подкрепят исканията на протеста".

 

Анкета

Радвате ли се на първия сняг?


Резултати
Видео
"Baby Shark" надмина "Despasito" в YouTube
 02.11.2020 20:26      
Видео
Вкусни приготовления на улицата в Италия (видео)
 02.11.2020 12:29