Автомобили

Вижте най-евтиният електромобил на Skoda СНИМКИ

  16.10.2020 21:18  
Вижте най-евтиният електромобил на Skoda СНИМКИ

Новата електрическа кола кросоувърът  Skoda Enyaq iV успя да удиви със своя впечатляващ дизайн, комфортен интериор, технологично оборудване и характеристики. Какво може да предложи най-евтината модификация?

По-рано най-достъпният електромобил на Skoda беше градският хечбек Citigo. Но неговото производство бе прекратено, така че сега най-евтиният електрически автомобил се явява базовият Enyaq iV.

На първо място, кросоувърът на Skoda се различава от другите модификации по опростена външна изработка, като например производителят е изоставил хромираните декорации. Също така в скъпите версии на предния панел може да има хоризонтална светодиодна лента и осветени вертикални ламели. Освен това, базовият електрически автомобил е само син. За други цветове ще трябва да се доплати.

Най-евтиният кросоувър Skoda Enyaq iV се задвижва от един електромотор с мощност 180 к.с. и 310 Nm. Ускорението до 100 км / ч в отнема 8,9 секунди, а максималната скорост е ограничена до 160 км / ч за умерен разход на енергия.

Батерийният блок с мощност 62 кВтч осигурява 390 км пробег с едно зареждане, съгласно сертификацията WLTP. Вече и в базовото оборудване има безключов достъп, набор от асистенти като задържане в лентата, проследяване на пътни знаци и, разбира се, аварийно автоматично спиране. Заслужава да се отбележи и сензорите за паркиране и камерата за обратно виждане.

Салонът на Skoda Enyaq iV в базовата версия изглежда много добре. Отличава се с комбинация от плат, изкуствена кожа и алуминий. В Чехия новият кросоувър Skoda може да се закупи от 1 059 900 чешки крони или приблизително $45 600 (38 800 евро). /auto.blitz.bg


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19