Свят

Продемократични активисти се вдигнаха на протест в Банкок

  17.10.2020 14:01  
Продемократични активисти се вдигнаха на протест в Банкок

Няколко хиляди продемократични активисти за трети пореден ден нарушиха забраната за масови събирания заради коронавируса и излязоха на протести в тайландската столица Банкок, предаде Франс прес.

Днес протестиращите решиха да се съберат на три различни места в града, извън периметъра на центъра, след като вчера влязоха за първи път в сблъсъци със силите на реда, използвали водни оръдия срещу тях.

На кръстовище в северната част на мегаполиса стотици протестиращи, повечето от които младежи, скандират сега: "Прают, върви по дяволите!", визирайки премиера Прают Чан-оча, за чиято оставка те настояват. Протестиращите вдигат и три пръста - жест на съпротивата, заимстван от филма "Игри на глада".

От другата страна на реката Чао Прая близо хиляда души скандират: "Да живее народа, долу диктатурата!". В югоизточната част на столицата протестиращи спряха движението.

Заради протеста властите изградиха пътни блокади и преустановиха временно движението на всички линии на подземното и надземното метро в града./БТА


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05