Свят

Кралят и кралицата на Нидерландия се извиниха, че са ходили на почивка

  21.10.2020 21:55  
Кралят и кралицата на Нидерландия се извиниха, че са ходили на почивка
  twiiter

Кралят и кралицата на Нидерландия направиха двуминутно видеообръщение, в което се извиняват на холандската общественост, че са били на почивка в Гърция по времето, когато новите правила за частично ограничение бяха вече в сила, предаде БГНЕС.

Кралската двойка и дъщерите им трябваше да се върнат само 24 часа по-късно, след като заминаха на почивка в Атина заради общественото възмущение от постъпката им, съобщи „Гардиън”. Монархът и семейството му заминаха на ваканция в момент, когато на обществеността беше казано да остане вкъщи и да пътува възможно най-малко.

Седнал до съпругата си Максима в семейния дом, крал Вилем-Александър заяви, че съжалява за решението, добавяйки, че двойката не е „безгрешна“.

„Боли ни, че не оправдахме доверието ви към нас“, каза той и подчерта, че въпреки че пътуването е било в съответствие с разпоредбите, е било много неразумно да не се вземе предвид въздействието на новите ограничения върху обществото.

Холандският премиер Марк Рюте вече се извини за погрешната си преценка, като позволи пътуването да продължи. В писмо до парламента Рюте казва, че „е осъзнал твърде късно“, че ваканцията „не е в съответствие с нарастващите инфекции и по-строгите мерки и е трябвало да преразгледа решението. „Нося пълната министерска отговорност “, написа той. 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05      
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30