Skandal typewriter
Новини

БАБХ затвори незаконен развъдник за кучета

  23.10.2020 18:54  
 БАБХ затвори незаконен развъдник за кучета
Рая бе спасена от Жан Клод Ван Дам

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разкри и спря дейността на незаконен развъдник за кучета в гр. Белослав, област Варна, в който е родено и чихуахуато Рая, съобщиха от агенцията.

Тримесечното куче, заловено в Норвегия, беше заплашено от умъртвяване, тъй като е било с невалиден български паспорт. Обектът не е регистриран като животновъден, собственикът е физическо лице и извършва развъдна дейност на кучета от породата чихуахуа /без родословие/ нелегално, като ги предлага в интернет.

В постройки в частния имот на собственика инспекторите са констатирали 23 кучета - 17 възрастни за разплод и шест малки. Животните са отглеждани в примитивни условия, без да се полагат за тях адекватни грижи, без ветеринарномедицинско обслужване.

Кучетата не са идентифицирани и ваксинирани, съгласно законодателството. На собственика е издаден акт за незаконна развъдна дейност, съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност. Съставени са и четири акта на ветеринарния лекар, издал фалшивите документи на кучето Рая.

БАБХ търси съдействие от неправителствените организации, които да поемат грижите за кучетата от Белослав и да съдействат за осиновяването им. Всички констатирани от контролния орган нередности и обстоятелства ще бъдат предадени на прокуратурата за последващи действия по компетентност.


Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу Covid-19?


Резултати
Видео
Неочаквани инциденти (видео)
 05.11.2020 16:12      
Видео
Словаци показаха първия полет на летящата си кола
 04.11.2020 10:43