Икономика

Какво включват новите фактури за парно на "Топлофикация-София"?

  24.10.2020 09:42  
Какво включват новите фактури за парно на \

До дни абонатите на столичната топлофикация ще получат изцяло преработени нови фактури.

Причината - объркването на клиентите миналия месец какви са задълженията им по текущите сметки, какви са за минали периоди и каква е компенсацията им заради поевтиняването на газа миналата година с близо 40%.

Общо 12 графи съдържа новата фактура. За потребителите са най-важните от 4-та до 8-ма.

В четвърта получаваме информация за текущото потребление. В петата графа - за това какво ни е прихванала "Топлофикация-София" за това, че от август миналата година до март тази сме плащали с 40% по-скъп газ.

Следва - разликата от двете графи - дали имаме да доплащаме на "Топлофикация" или имаме да вземаме за текущия месец. В следващата графа получаваме информация какво дължим за предходни месеци.

Най-важната информация е в 8-ма графа, където с червен цвят е посочена сумата, която дължим.

От дружеството обясниха какво се цели с новите фактури:

Елена Йосифова, главен счетоводител на "Топлофикация-София": В допълнителните приложения това е информацията относно как е калкулирано самото потребление, как е достигнат размера на съответната сметка, от какво се формират общите задължения на клиента, както и възможностите и начини за разплащане към "Топлофикация". Целта на тази промяна нашите потребители е да имат по-ясна представа за своите задължения към "Топлофикация". Тази информация да е ясно систематизирана и показана за тях.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19