Новини

Фандъкова: Обсъждаме временно затваряне на нощните заведения в София

  24.10.2020 09:48  
Фандъкова: Обсъждаме временно затваряне на нощните заведения в София
  bTV

Обсъждаме с колегите временното затваряне на нощните заведения. Днес имаме събиране на общинския щаб заедно с директора на столичната РЗИ и ще обсъдим този въпрос. Това го направиха много градове в червената зона в България. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

"Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен. Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция", добави тя.

Тя напомни, че от 2 дни са пуснали допълнителни влакове в най-натоварените часове, но има и болни машинисти. Въпреки това тя увери, че всички влакове се движат по разписание. 

"За мен е важно важно градският транспорт да продължи да работи, за да живее София", увери тя. 

"Наблюденията ни при премахването на синята и зелената зона тази пролет показаха, че това не е особено ефективна мярка, защото хората не слязоха наистина от колите си, а настъпи хаос при паркирането", категорична бе Фандъкова.

"Може би трябва като следваща стъпка да се обмисли при големите ученици да се премине към
дистанционно обучение", добави столичният кмет. 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52