Свят

Байдън: На прага на победата сме

  07.11.2020 08:41  
Байдън: На прага на победата сме

Кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който е на прага на победа в изборната битка над своя съперник - президента Доналд Тръмп, се обърна към американците тази сутрин с призив да запазят спокойствие и да проявят търпение след напрегната предизборна борба и отново изрази увереност, че ще спечели президентските избори, предадоха световните агенции.

Цифрите показват, че ние сме удържали ясна и убедителна победа, подчерта Байдън, като посочи и последните щати, където битката все още не е приключила - Пенсилвания, Джорджия, Аризона и Невада, но където броят на гласувалите за тандема на демократите все повече и необратимо расте.

Като отбеляза, че неговият тандем заедно с кандидатката за вицепрезидент Камала Харис е събрал най-големия досега брой гласове - 74 млн. - на американските избиратели, Байдън каза, че това не са просто цифри, а конкретни избиратели, които са предпочели промяната, градивността и обединението пред разединението на страната и нехайството към най-острите й проблеми от страна на досегашната републиканска администрация начело с Доналд Тръмп.

Той конкретно посочи най-острите проблеми, пред които страната е изправена и с които бъдещата администрация трябва да се заеме от първия си ден в Белия дом - борбата с пандемията, възстановяването на икономиката, борбата с климатичните промени и системния расизъм. Ние спечелихме доверието на американците, и водим с над 4,1 млн. избиратели разлика от тандема на досегашния президент, каза Байдън. Това ни дава мандат да решаваме тези тежки проблеми, наследени от администрацията на Тръмп, подчерта той.

Речта на Байдън пред негови привърженици в Уилмингтън - в родния му щат Делауер, първоначално бе планирана като празнична реч на победата, но той промени подхода си поради липсата на официално искане от радио- телевизионните мрежи, които все още не могат да обявят крайния резултат от изборите, отбелязва Ройтерс./БТА


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10