Свят

Заради COVID-19: Властите в Чикаго призоваха жителите от понеделник да си стоят вкъщи

  13.11.2020 08:15  
Заради COVID-19: Властите в Чикаго призоваха жителите от понеделник да си стоят вкъщи

Кметицата на третия по големина град в САЩ Чикаго призова днес неговите 2,7 милиона жители от понеделник да си стоят у дома и да излизат само по необходимост, като ходенето на работа и училище, предаде Франс прес, отбелязвайки, че това става в момент, когато епидемията от Ковид-19 в САЩ започва да излиза от контрол.
Става въпрос за препоръка, написа в Туитър кметицата на града Лори Лайтфут. "Силно препоръчително е жителите да не посрещат никакви гости в дома си, да отменят традиционните празненства по случай Деня на благодарността и да избягват пътуванията", се казва в обръщение, разпространено от градските власти.

Частните събирания се ограничават до максимум 10 души и това изискване ще е задължително, предаде БТА.

Щатът Илинойс, където се намира Чикаго, в сряда препоръча на жителите да си стоят у дома "възможно най-много през следващите три седмици", без обаче това да е задължително.

Толкова много хоспитализирани болни с Ковид-19, колкото сега, в САЩ не е имало от избухването на пандемията. Поради липсата на предписания и нареждания от федералното правителство на Доналд Тръмп властите на местно равнище започват да въвеждат нови рестрикции.

От утре баровете и ресторантите в най-големия американски град Ню Йорк например ще затварят най-късно в 22 ч.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05