Новини

Румен Радев проговори в Панорама

  13.11.2020 21:55  
Румен Радев проговори в Панорама

Президентът Румен Радев намекна, че може да направи партия. Това стана ясно по време на гостуването му в "Панорама" по БНТ.

Той загатна, че може да направи партия, но това зависи от времето и други фактори. Радев каза, че неговата партия е партията на демократите и родолюбците.

За първи път от много време насам Радев не се дистанцира от БСП, а благодари на социалистите, че са го издигнали.

Президентът обясни и каква е причината да се раздели с началника на кабинета си Калоян Методиев. Категорично не е празненството на БСП, заяви той. "Българските социалисти са хората, които издигнаха кандидатурата ми за президент, за което съм им признателен, аз не съм се отклонил, а и те също продължават да ме подкрепят. Българските социалисти осъзнават тези интриги и няма да им се подадат", добави той.

Президентът се оправда и защо не свиква КСНС за коронавируса - защото досега нямало изпълнение на решения на нито едно от проведените заседания на "Дондуков"2.

Той бе запитан и за стиснатия юмрук. Радев отговори, че не е единственият президент, който го прави и насочи погледите към президента на САЩ Доналд Тръмп.

За пореден път той разкритикува управляващите и кабинета по всички теми, в това число и за позицията ни за Северна Македония.

Република Северна Македония трябва да реши дали да продължи с омразата, заяви президентът. България трябва да отстоява своята идентичност. Вижте как го направи Гърция, каза още той.

Радев коментира и посещението си в Естония. Естонската страна не ми е прекратявала визитата. "Това е споразумение между мен и президента на Естония", коментира още Радев.

Президентът определи внушенията, че „пръска зараза у нас и в чужбина” като манипулативни и символ на безсилие.

В неделя следобед получих кратко съобщение „ген. Петров е заразен” от неоторизиран орган, заяви президентът по повод скандала, разиграл се по време на визитата му в Естония. Според президента някой е побързал да направи скандал и именно в това се състои проблемът. Той няколко пъти повтори, че РЗИ не е била уведомена. Моралният пример на президента е в спазването на закона, аз съм спазил закона, каза още Радев.

Той посочи, че е имал ясна уговорка с естонската президентска. "Моето посещение беше от две части. Единият ден "Три морета" инициативата, където взех домакинството и знамето. Следващиягт ден беше за официално двустранно посещение. Само аз от всички други президенти имах покана за такова посещение. След като казах на президента на Естония: "Вие имате притеснения, няма да го правим". Това е споразумение за отлагане, а не за прекратяване на посещение", допълни още президентът.

А още преди началото на гостуването му, протестиращи от различни лагери се събраха пред сградата на Българската национална телевизия, където чакаха да пристигне президентът.

Радев заключи, че всяка вечер телевизиите показват две различни реалности по отношение на коронавирусната епидемия.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19