Автомобили

Електрическото BMW iX - 500 коня, над 600 км пробег

  15.11.2020 10:11  
Електрическото BMW iX - 500 коня, над 600 км пробег
  BMW

BMW представи серийният електрически кросоувър iX, който ще влезе в производство догодина. Два електрически мотора дават мощност на баварската машина от 500 конски сили и обезпечават ускорение от 0 до 100 км/ч за 5 секунди. Благодарение на големаната на батериите, надвишаващи 100 квтч, кросоувърът ще може да минава с една зареждане над 600 км.

Най-новата технология за зареждане на BMW iX позволява бързо зареждане с прав ток с мощност до 200 кВт. По този начин батерията може да бъде заредена от 10 до 80 % от цялостния си капацитет за по-малко от 40 минути. Освен това за 10 минути може да бъде заредена достатъчно енергия за изминаване на над 120 км. Зареждането на високоволтовата батерия от 0 до 100 % с Wallbox с мощност от 11 кВт отнема под 11 часа.

Новата, използвана за първи път при BMW iX технологична платформа е и основата за значителния напредък в областите автоматизирано шофиране и дигитални услуги. Така например изчислителната мощ има възможности да обработи 20 пъти повече данни в сравнение с досегашните модели. Благодарение на това е възможно обработката на два пъти повече данни от автомобилните сензори в сравнение с преди.

„С технологията на BMW iX ние поставяме стандарти в индустрията: BMW iX разполага с по-висока изчислителна мощ за обработка на данни, по-мощни сензори от най-новите автомобили от нашето актуално портфолио, има 5G пригодност, ще получи нови и подобрени функции за шофиране и паркиране и ще ползва мощното пето поколение на нашето електрическо задвижване“, казва Фран Вебер, член на борда на директорите на BMW AG, отговарящ за разработките.

В екстериора на BMW iX по индивидуален и нов начин се интерпретират мощните пропорции на един голям SAV на BMW. Дължината и широчината на BMW iX са сравними с BMW X5, поради плавната линия на покрива височината е приблизително равна на BMW X6, докато с големите размери на колелата си се ориентира към BMW X7. Минималистичното използване на странични линии и разточително моделираните повърхности осигуряват уверено излъчване.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48