Новини

Мая Манолова преследва джипа на премиера по магистрала Тракия

  16.11.2020 14:00  
Мая Манолова преследва джипа на премиера по магистрала Тракия

Председателят на „Изправи се.БГ“ и бивш омбудсман Мая Манолова случайно се засече с кордона на премиера Бойко Борисов на магистрала „Тракия“.

„Току-що ни задмина джипа с премиера – кара самият премиер. Прелетяха край нас като край малка гара“, заяви Манолова във видео във Facebook. Тя пътува към Димитровград, където има среща с граждани.

„Няма повече да го гоним – задачата е непосилна. А и спазваме правилата. Ще го гоним на изборите - от „Изправи се.БГ" ще го настигнем и ще го минем“, закани се Мая Манолова.

„Надявам се, че ще се срещне някъде с граждани, а не пред болницата да изкара поредния COVID болен или в контролирана среда на пънче в гората. Просто да излезе от неговата паралелна реалност, където всичко е наред“, посочи бившият омбудсман. Манолова отново се обяви PCR тестовете да страната безплатни. „Поне това трябва да направи задължително и спешно“, обясни тя.

„За съжаление, властта може да се види само на магистралата, но не и сред хората“, категорична е тя.

Къде отива премиерът?
По-късно от видео на Борисов във Facebook стана ясно, че е пътувал заедно с енергийния министър Теменужка Петкова, за да инспектират газовата връзка с Гърция. Заедно с тях е и собственикът на гръцката фирма „Авакс“, която изпълнява обекта, който обясни, че по трасето се работи с ускорени темпове.

Към момента по трасето са разнесени над 159 км тръби, от които 72 км са заварени, а засипаният тръбопровод е над 11 километра.

„Ускорихме им плащанията, така че да няма и ден забавяне на този изключително важен геостратегически проект от нашата част“, заяви премиерът. Борисов е категоричен, че на първи януари през България ще влезе азерски газ. „След един месец мечтата за пълна диверсификация ще я има“, посочи той и обясни, че тръбата се строи и от гръцка страна. „С колегата Мицотакис сме се разбрали, като стигнем с тръбите двете граници - там да се видиме”, заяви още премиерът.

„Работим, не спираме и имаме какво да покажем – за това ги е много яд нашите опоненти. Понеже много не вярват, за това искахме да покажем, че и тук се работи и то усилено“, посочи министър-председателят./topnovini.bg


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52