Свят

Пфайзър разкри подробности за ваксината си

  18.11.2020 17:32  
Пфайзър разкри подробности за ваксината си

От Пфайзър са разкрили подробности за разработената от американската фирма ваксина срещу коронавирусната инфекция, написа Ню Йорк таймс.

Според официално съобщение на компанията препаратът, предпазващ от смъртоносното заразно заболяване, е имал ефикасност от 95 процента. "Освен това ваксината е дала положителен ефект при 94 на сто при хората на и над 65-годишна възраст. Тази група е най-застрашена от COVID-19", са посочили от фармацевтичния гигант.

"Ваксината предпазва пациентите от тежко и средно протичане на инфекцията. Това е голяма крачка напред в почти 8-месечната борба срещу заразата", са отбелязали още от компанията, разработила препарата в сътрудничество с германския концерн Био Ен Тех.

Както се е посочвало в комюникето на Пфайзър, компанията е смятала да подаде заявление за лицензиране на ваксината си във Федералната агенция за храните и лекарствата на САЩ в рамките на няколко дни.

"Ако властите дадат зелена светлина на разработката, обаче възниква въпросът за нейното разпространението. Тя трябва да се съхранява при температура от минус 70 градуса по Целзий", написа американският вестник.

От компанията на въпрос на журналист са отговорили, че ваксината щяла била да бъде транспортирана в специални камери със сух лед. "Всяка една от тези камери може да побере между 10 000 и 15 000 дози", са пояснили от Пфайзър.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19