Новини

Даниела Дариткова предупреди кога може да очакваме локдаун

  19.11.2020 18:24  
Даниела Дариткова предупреди кога може да очакваме локдаун

Системата работи на пълни обороти, нека да не се изтъкват тези нелицеприятни примери с починали пациети по стълбите на болниците. Лекарите заслужават уважението, които им отдавахме през пролетта. Сега всички трябва да са максимално мобилизирани. Моите колеги трябва да знаят, че не можем да се справим, ако не поемем своята отговорност. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.
,,Коя здравна система в Европа проработи? COVID-19 се оказа предизвикателство за далеч по-развити и финансирани здравни системи от нашата. В момента нашата система работи така, че максимален брой пациенти да получат необходимото лечение. Сега не е времето да говорим за реформи'', допълни д-р Дариткова и призна, че като провал на управлението отчита все още липсващото електронно здравеопазване.

Относно заповедта учениците от 5-и до 12-и клас да седят с маска по време на час д-р Дариткова опроверга информациите, че по този начин се понижава кислородното съдържание на кръвта.

На въпрос за осигуряването на кворум с карантинирани депутати председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че нямат друга възможност, тъй като колегите им от БСП и ДПС отказват да участват в дейността на Народното събрание.

Те не влизат в пленарна зала сутрин, а само за няколко гласувания, за да си осигурят надницата. Конституционния съд ще се произнесе, но така или иначе приехме решение, защото има такава техническа възможност.Това е допустим вариант в рамките на извънредната епидемиологична обстановка, обясни д-р Дариткова.

Тя отговори дали е възможно и у нас да бъде наложен локдаун, както направиха редица държави от Западна Европа.

Доста динамично се обсъжда ситуацията в страната и се следи, така че да се реагира своевременно. Направихме тотално затваряне пролетта, защото не познавахме вируса, но след това видяхме, че по този начин не може да се преустанови разпространение му. Разбира се, мерките могат да станат доста по-силни, когато болниците вече не могат да се справят с притока на пациенти, разясни Даниела Дариткова.

Трябва да бъдем достатъчно отговорни, защото личната ангажираност на всеки е важна. Носенето на маска предпазва възможността да се срещнеш с вируса. Трябва да сме много гъвкави с мерките и да внасяме успокоение у пациентите, тъй като това е заболяване, което познаваме вече по-добре и лекуваме по-добре, заяви в заключение д-р Дариткова.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48