Автомобили

Volkswagen Touareg eHybrid изминава 47 км изцяло на ток

  20.11.2020 22:40  
Volkswagen Touareg eHybrid изминава 47 км изцяло на ток
  VW

Volkswagen засилва своята продуктова офанзива в областта на моделите с хибридно задвижване. Флагманът в гамата на високопроходимите модели Touareg вече може да се поръча в нова plug-in хибридна версия, отличаваща се с автономен пробег на електричество до 47 км, според изискванията на WLTP и нисък среден разход. Новият хибриден SUV носи името Touareg eHybrid и се задвижва от хибридна система от електрически мотор и 3,0-литров 6-цилиндров бензинов турбодвигател, като развива максимална системна мощност от 381 к.с.

 

 

Статистическите данни на германското министерство на транспорта и цифровата инфраструктура сочат, че 99% от всички пътувания в най-гъсто населената европейска държава са по-кратки от 100 км. За изминаването на подобни разстояния Plug-in хибридното задвижване на Touareg eHybrid с напълно заредена акумулаторна батерия с нетен енергиен капацитет 14,3 кВтч е идеално решение със своя извънредно нисък разход на гориво от едва 2,6 л/100 км и на електроенергия от 24,2 кВтч/100 км според WLTP.

Новият Volkswagen Touareg eHybrid със система за двойно предаване се отличава с високо ниво на енергийна ефективност, с познатите универсални характеристики на Touareg и със значително по-богато стандартно оборудване. То включва първокласни удобства като 4-зонален автоматичен климатик, дигиталния кокпит Innovision Cockpit с цифрови показания на контролните прибори, висок клас навигационна система Discover Premium и панорамен покрив с механизъм за плъзгане и повдигане. Благодарение на перфектната хармония и взаимодействие между електрическия мотор и бензиновия турбодвигател V6, Touareg eHybrid се отличава с нисък среден разход на гориво и дълъг автономен пробег на ток.

Рlug-in хибридната система на задвижване при новия Volkswagen Touareg eHybrid има голям потенциал за икономии и намаляване на нивата на емисиите и при пътуване на дълги разстояния, тъй като акумулаторната батерия може да се зарежда по малко, но непрекъснато по време на движение чрез режима на рекуперация при намаляване на скоростта и спиране. Тази допълнителна енергия е достатъчна, за да позволи на Touareg eHybrid да изключва напълно и многократно бензиновия двигател при намаляване на скоростта и при спускане по наклон, така че да се движи с нулеви локални емисии в голяма част от времето.

Управляващата електроника на хибридното задвижване в реално време дава възможност на Touareg eHybrid да постигне комбиниран пробег до 810 км с едно зареждане. Освен това Touareg eHybrid може да тегли прикачен товар с максимално тегло от 3,5 тона, което е много високо постижение за хибриден модел и е възможно в изцяло електрически режим. Новият Volkswagen Touareg eHybrid е създаден за осигуряване на висок комфорт на дълъг път и може да бъде конфигуриран в двете нива оборудване Atmosphere и Elegance.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05      
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30