Икономика

Изцяло рехабилитиран е пътят между Самоков и Дупница

  21.11.2020 11:59  
Изцяло рехабилитиран е пътят между Самоков и Дупница

Изцяло рехабилитиран е 33-километровият път между Самоков и Дупница, написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов, след като посети региона.

Разделен е на два участъка Дупница - Клисура и Клисура - Самоков. Финансирането е национално и европейско на обща стойност близо 26 млн. лв. Това е изключително важна отсечка, защото по нея минава трасето на паневропейския транспортен коридор 8, свързващ Адриатическо море с Черно море. Със завършването на ремонта на участъка Долна Баня - Ихтиман ще се осигури още една бърза връзка между магистралите "Струма" и "Тракия", информира Бойко Борисов.
Той допълва, че над 200 работни места за хората от района ще осигури бъдещият "Okol Lake Park", включващ в себе си голф игрище, хотел, жилищни сгради, зелени пространства и др. Цялата площ на комплекса, намиращ се в района на яз. Искър, ще бъде 3 000 дка. Стойността на проекта е 600 млн. лв. Инвеститорът е изцяло българска фирма, като представител на дружеството го уверил, че при изграждането на комплекса се спазват всички екологични изисквания.

 


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Антъни Джошуа пусна документално филмче за мача си с Кобрата
 03.02.2021 10:49      
Видео
Ето как ще изглежда следващият модел iPhone
 31.01.2021 16:15