Свят

Мъж, преборил малария, треска денга и COVID-19, оцеля след ухапване от кобра

  21.11.2020 22:04  
Мъж, преборил малария, треска денга и COVID-19, оцеля след ухапване от кобра

Иън Джоунс е ухапан от индийска кобра в областта Джодпур в пустинния щат и е приет в болница в град Джодпур, на около 350 километра от регионалната столица Джайпур. "Джоунс дойде при нас миналата седмица след ухапване от змия в село в региона. Първоначално се подозираше, че той също е COVID-19 положителен (за втори път), но е тестван отрицателно за това," каза пред АФП доктор Абхишек Татер, който лекува пациента в местната болница.

„Докато беше при нас, той беше в съзнание и имаше симптоми на ухапване от змия, включително замъгляване на зрението и затруднено ходене, но това обикновено са преходни симптоми“, добави Татър.

Джоунс беше изписан по-рано през седмицата. "Смятаме, че няма да има дългосрочни ефекти. Ако вече не се е подобрил, ще го направи в следващите няколко дни", добави лекарят. Той каза, че ухапванията от змии не са необичайни в селските райони на региона.

"Татко е боец, по време на престоя си в Индия той вече е страдал от малария и треска денга преди COVID-19", каза синът му Себ Джоунс в изявление на страница GoFundMe, създадена да помогне за плащането на медицинските му сметки и пътуване обратно до остров Уайт в южна Англия. "Не беше успял да пътува до дома поради пандемията и като семейство разбрахме желанието му да продължи да подкрепя много хора, които разчитаха на него," добави той. Джоунс работи с традиционни занаятчии в Раджастан и чрез благотворителното си социално предприятие Sabirian помага на вноса на стоки във Великобритания, за да им помогне да избягат от бедността./ Дарик


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19