Свят

Губернаторът на Ню Йорк с награда Еми за брифингите му за Ковид-19

  25.11.2020 09:50  
Губернаторът на Ню Йорк с награда Еми за брифингите му за Ковид-19
  cross

Гленда Джаксън, двукратната носителка на „Оскар", взе първата си награда „Еми" за „Елизабет е изчезнала", телевизионна драма по едноименната книга на Ема Хийли. Международните „Еми", отличаващи най-доброто от световната телевизия, бяха връчени на онлайн церемония на 23 ноември, два месеца след „Еми" за праймтайм телевизия.

В „Елизабет е изчезнала" Джаксън играе 82-годишна жена, страдаща от деменция, докато се опитва да разгадае мистерия за убийство. Книгата на Хийли излезе у нас през 2016 г. от изд. „Ориндж букс".

При двете основни категории - най-добър драматичен и комедиен сериал, статуетките отидоха при продукции на „Нетфликс", съответно за първия индийски сериал на платформата „Delhi Crime" и за сатирата „Nobody's Looking".

Приза за документална телевизионна продукция получи филмът „За Сама", който имаше и номинация за „Оскар" тази година.

Оособен интерес предизвика наградата „Еми", връчена на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо за неговите ежедневни брифинги за всичко, свързано с Ковид-19, предавани по телевизията. Международната академия за телевизионно изкуство, която ежегодно връчва отличията, се обоснова с „лидерството му по време на пандемията от Ковид-19 и неговото майсторско използване на телевизията, за да информира и успокоява хората по света". В специално видео своите благодарности към губернатора отправиха нюйоркчаните Спайк Лий, Бен Стилър, Робърт де Ниро, Били Кристъл, Били Джоел и др.


Анкета

Какво си пожелахте за новата 2021 г.?


Резултати
Видео
Появи се скандално видео на Марадона, дни преди да почине
 12.12.2020 18:22      
Видео
Продава се мерцедесът на Елвис Пресли
 10.12.2020 19:39