Спорт

ЦСКА излиза днес срещу Йънг Бойс

  26.11.2020 08:57  
ЦСКА излиза днес срещу Йънг Бойс

ЦСКА мечтаеше да играе в евротурнирите и го направи. "Червените" си осигуриха място в груповата фаза на Лига Европа.

ЦСКА мечтаеше за достойно представяне срещу "Рома" и го направи. 0:0 на "Олимпико" в Рим понякога може да се счита за успех.

Днес (26 ноември) ЦСКА мечтае за първа победа в евротурнирите! 

В кампанията до тук "червените" нямат победа, а само точка от равенството срещу "Рома". Днес на пътя им, в София, на стадион "Васил Левски", застава 14-кратният шампион на Швейцария и един от тимовете, които не пропускат участие в евротурнирите в последните години - "Йънг Бойс".

Двата отбора се срещнаха в началото на ноември в Берн. Тогава "червените" загубиха с 0:3, а играта им не впечатли никой. 

Но пък в клуба от стадион "Българска армия" настъпиха промени. ЦСКА има своя нов треньор - Бруно Акрапович. Специалистът пристигна при "червените", след като изненадващо напусна "Локомотив" Пловдив - отбора, с който в два поредни сезона стана носител на Купата на България.

Босненецът направи своя дебют начело на тима в 1/16-финалите от турнира за Купата на България, като победи "Ботев" Ихтиман. Подобни мачове обаче едва ли са пример за формата на елитен клуб. 

"Червените" се надяваха да могат да натрупат нужно самочувствие с евентуална победа в дербито срещу "Левски". Само че мачът беше отменен заради големия брой заразени играчи с коронавирус в противниковия състав.

Такива проблеми нямаха в "Йънг Бойс". Отборът от Швейцария успя да постигне обрат и да победи другия гранд в страната - "Базел".

Освен Бруно Акрапович, "червените" могат да се похвалят с нов технически директор - бившия мениджър на "Нюкасъл", "Уест Хем", "Кристъл Палас", "Уест Бромич Албиън" и "Чарлтън" - Алън Пардю.

Добра новина е завръщането на Петър Занев в състава. В последния момент ще стане ясно дали Акрапович ще може да разчита на Амос Юга и Жеферсон.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05      
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30