Свят

Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин

  26.11.2020 09:05  
Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин

Американският президент Доналд Тръмп помилва бившия си съветник по национална сигурност Майкъл Флин, който призна вината си за лъжесвидетелстване пред ФБР.

В Туитър Тръмп написа, че за него това помилването е голяма чест, поздрави Флин и семейството му, и добави, че е сигурен, че ще имат "фантастичен" Ден на благодарността.

Майкъл Флин беше обвинен по делото за предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година, спечелени от Тръмп.

А избраният за президент Джо Байдън направи обръщение към нацията по случай Деня на благодарността. Той прикани американците да пренебрегнат празничните традиции - да не пътуват и да не правят големи фамилни събирания. Байдън добави, че страната може и ще се справи с вируса.

"Сега сме изправени пред дълга, тежка зима. Водим почти едногодишна битка с този вирус. Това ни донесе болка, загуба, разочарование. Костваше толкова много животи. 260 хиляди американци и повече. Раздели ни. Ядоса ни. Настрои ни един срещу друг. Знам, че страната се изтощи от тази борба. Но ние трябва да помним - ние сме на война срещу вируса, а не един срещу друг", каза Джо Байдън, избран за президент на САЩ.

"В идващите месеци и години ще възвисим гласа си и в песента ни ще се пее за спасени животи, поправени неправди и за една обединена нация. Приятели, семейство Байдън към вас - където и да сте както и да празнувате - пожелаваме Ви честит ден на Благодарността. Бог да Ви благослови, и Господ да пази войниците ни", каза още Байдън.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05      
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30