Свят

Аржентина обяви 3 дни траур за Марадона

  26.11.2020 10:53  
Аржентина обяви 3 дни траур за Марадона
  Reuters

Очакват над 1 милион човека да се простят с легендата

Аржентина обяви 3-дневен траур за Диего Армандо Марадона. Великият футболист умря, след като сърцето му спря да бие в дома му. Една от трите сестри, които са се грижили за него го е открила бездиханен и опитите да бъде спасен пропаднали.

Поклонението започва днес в 12 часа българско време (6 часа сутринта аржентинско). Тялото на Диего ще бъде изложено в президентския дворец в Буенос Айрес. Очаква се над 1 милион човека да преминат покрай тялото на идола си, защото вече има хиляди на площада.
 
По желание на семейството поклонението ще приключи в 22 часа българско време, като няма данни дали то ще продължи и в петък.
 
Наставникът на "Олимпик" (Марсилия) Андре Виаш Боаш предложи ФИФА за забрани на всички отбори по света да използват фланелката с номер 10 в памет на Марадона.
 
80-годишният Пеле пусна съобщение в социалните мрежи, че се надява скоро да се събират на небето, за да играят футбол.
 
"Отиде си дон Диего! Идол, на когото винаги съм се възхищавал! Дори в лоши моменти никога не съм сприл да го обичам. Ако на небето има футболен трон, то той е за теб! Почивай в мир, амиго!", написа Христо Стоичков.
 
"Най-добрият футболист на моето време без спор. Дано намери покой в ръцете на Господ", написа великият англичанин Гари Линекер, като направи препратка към знаменития гол с ръка на Диего срещу Англия на световното през 1986 година.

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48