Спорт

Феновете скърбят за Диего Марадона

  26.11.2020 12:51  
Феновете скърбят за Диего Марадона
  Nova


Властите в Буенос Айрес решиха да осветят редица сгради и паметници в града с цветовете на националното знаме в знак на траур за бившия играч и треньор на националния отбор по футбол Диего Марадона, съобщава ТАСС.
Един от основните символи на града, обелискът, е оцветен в синьо и бяло. Според пресслужбата на Министерството на обществените пространства на столицата, осветлението е включено и в близост до планетариума, историческата сграда на администрацията и редица паметници и ще продължи и през трите дни на траур, обявени официално.

Аржентинското правителство прогнозира, че около 1 милион души ще вземат участие в церемонията по сбогуването с Диего Марадона. В момента властите работят по организацията на церемонията, предвид пандемията, причинена от коронавируса. Възможно е сбогуването с легендата да продължи няколко дни.
Церемонията ще се състои в президентския дворец Каса Росада. Властите все още не са обявили по кое време правителствената сграда ще отвори вратите за опечалените. За последно сбогуването в Каса Росада се проведе преди десет години, когато почина бившият президент на Аржентина Нестор Кирхнер.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08