Свят

Доналд Тръмп обяви кога ще напусне Белия дом

  27.11.2020 08:53  
Доналд Тръмп обяви кога ще напусне Белия дом

Доналд Тръмп заяви, че ще напусне Белия дом, ако Джо Бъйдън бъде утвърден за президент от Електоралната колегия на 14 декември.

Действащият държавен глава на Съединените щати все пак не скри, че ще му бъде трудно да признае поражението си, защото вотът е бил белязан от нарушения.

Доналд Тръмп не разкри и дали ще присъства на церемонията на 20 януари, когато следващият президент трябва да встъпи в длъжност. По думите му, през следващите две седмици в Съединените щати ще започне разпространение на ваксина срещу COVID-19.

Тръмп отговаря на въпроси на журналисти за първи път от близо месец. Избра да го направи в празничния ден за Деня на благодарността.

Демократът Джо Байдън, който получи 306 гласа на изборите на 3 ноември, при необходими минимум 270, отпразнува скромно празника. Байдън отправи видеопослание заедно със съпругата си Джил на фона на растящия брой случаи на коронавируса в страната. В обръщението си той посочи, че както милиони американци и семейство Байдън временно отстъпва от традициите в името на безопасността и здравето.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19