Новини

Кроношпан е безпощаден с токсичните атаки на Бургас

  29.11.2020 15:11  
 Кроношпан е безпощаден с токсичните атаки на Бургас

 

"Когато се оплячкосваха/разпродаваха българските предприятия, един добре работещ мебелен завод в Бургас, наричащ се тогава „Гочо Иванов“, бе продаден на австрийската фирма „Кроношпан“. Първата ѝ работа бе да закрие всички мебелни цехове. А втората - да докара от Австрия при аборигените в България най-мръсната, най-миризливата, най-отвратителната част от производството си - рязане на дървесина и слепване на талашитени плоскости.

Така те си решиха веднъж и завинаги проблема с бялата държава Австрия и с австрийските контролни органи по замърсяването. И обрекоха цял един град в треторазрядната държава България на постоянно задушаване. Тези австрийци (или българските им наместници) се оказаха лукави хора - те не пускат миризмите през деня. Тогава го играят добрите, лачени и мили инвеститори, които са направили тооооолкова много за България, че да ти се прииска да минаваш всеки ден оттам, да им целуваш ръка и да им благодариш за тези така много и огромни добрини. Настъпи ли среднощ обаче, когато аборигените в треторазрядната държава спят, всичко, което се е трупало през деня, се изпуска на воля. Миризмата варира от борова горичка до амоняк, или лепило на амонячна основа, често несъвместима с нормалното дишане. Поне за тази част от Бургас (включително блока, в който живея), която се намира около завода. 
Снощи и миналата вечер, точно насред всякакви мрачни новини за задушени от коронавирус и умрели, този мил австрийски инвеститор впрегна цялата добрина, на която е способен, и заля Бургас с още нови дози амоняк. В четвъртък вечерта задушаването на населението бе организирано около 02:20. 
Снощи - около 03:40. Така описана тази история може да изглежда странна. Никой не се оплаква публично, нито една медия не е написала и думичка. Впрочем, около мен няма човек, който да е спал спокойно в последните две нощи. Просто хората наоколо са предимно възрастни и не ползват Фейсбук. А защо медиите в Бургас предпочитат да не пишат за всичко това, мисля, е излишно да се коментира. „Кроношпан“ лесно решава всякакви проблеми, свързани с присъствието си в обрулената страна. Каквито и глоби да му се наложат, измеренията на наказанията в Третия свят са такива, че все едно бълхица ги е ухапала. А как си осигуряват медийно спокойствие - пак в Третия свят - всички си знаем. Фейсбук страничката на този мил, приятен, добър и лачен завод - Krono.Shop, също като бургаските медии, живее паралелен живот. Там текат „ексклузивни намаления“, „промоции“, изобщо, има всичко, само не и поне едно „извинявайте, че ви душим“, пише известният журналист Божидар Божков.

/19min.bg

 

 

 

 

 


 

 
 

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52