Новини

Говори семейството на жената, обвинена в убийството на децата си

  29.11.2020 20:18  
Говори семейството на жената, обвинена в убийството на децата си

Преди дни едно убийство разтърси цяла България. В дома им в Сандански бяха убити две деца – на 3 и на 5 години. Обвинена за убийството е тяхната майка – 31-годишната Кристина Дунчева. Екип на "Неделята на NOVA" се среща с родителите на жената. 

Те разказват за последните 6 години от живота на семейството, които според тях са били изпълнени с насилие и унижение. И именно това е била причината, довела до трагедията.

"Нямаха брак, защото той имаше теория, че женените хора не се разбирали", обясни лелята на Кристина - Ваня Кирилова.

"Когато тя се настани да живее при него, нито ми се обаждаше често, нито се отбиваше. При едно позвъняване нейно, чух как той крещи и пита кой се обажда, след което последва шамар от негова страна. Аз ѝ казах, че този човек, веднъж щом е посегнал, ще го направи отново. Насилниците не се спират", споделя майката на Кристина – Валентина.

В началото Кристина е споделяла, че обича мъжа до себе си. След раждането на първото ѝ дете, Кристина е започнала да губи блясъка в очите си, смята майка ѝ.

"Дори и при местния педиатър тя непрекъснато плачеше. Тя каза, че тогава е плачела, защото не е можела да каже какво се случва. Беше щастлива, когато разбра, че е бременна за втори път. Тя искаше къща, пълна с деца. Страхът в нея беше много голям, но живееше с надеждата, че може да го промени", споделя още Валентина.

Лелята на Кристина разказа, че Георги многократно я е заплашвал с пистолет. Тази подробност обаче жената е спестила на родителите си. Бащата на Кристина си спомня, че Георги е подлагал и децата на наказания.

"Аз съм ѝ уреждала срещи с местен психиатър и психолог. Жената обясни, че това е форма на временна депресия", обяснява майката на Кристина.

Семейството на жената не е подозирало, че тя е насилвана и от нейния свекър. Тя не е споделяла пред тях за подобни случаи. Пред психиатър обаче Кристина е споменавала неговото име. Кристина не говорела често за насилието с родителите си. През последните дни обаче започнала да ги моли за помощ.

През всичките години Кристина се е изнасяла няколко пъти от къщата на Георги, но винаги се връщала. Така станало и дни преди убийството. В Агенцията за закрила на детето не са постъпвали нито сигнали от майката, нито от бащата. Заради образувано дело за домашно насилие обаче от Районния съд в Сандански поискали от социалните да изготвят доклад. Дни по-късно получили ответен иск от бащата. 

Екип на NOVA е опитал да открие за коментар бащата на убитите деца – Георги Трайков, но въпреки многобройните опити до приключването на репортажа, това не се е случило.

Целия разказ на семейството на Кристина гледайте във видеото.

https://www.vbox7.com/play:3e2fd1dfb1&start=52


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19