Спорт

ЦСКА спечели над 9 млн. лева от Лига Европа

  04.12.2020 20:16  
ЦСКА спечели над 9 млн. лева от Лига Европа

ЦСКА спечели втора точка в Лига Европа, след като завърши 0:0 с „Клуж” в Румъния и определено може да съжалява, че не стигна до победата заради по-силната си игра. Въпреки това обаче „червените” остават на последно място и продължават да са единственият отбор без отбелязан гол в турнира.

Освен престиж, точката от мача в Румъния донесе и нови 190 000 евро в касата на ЦСКА. С това общата сума, която „армейците” си осигуриха от наградния фонд в Лига Европа този сезон, достигна 4 580 000 евро, или впечатляващите над 9 милиона лева. Сумата се равнява на 85 процента от годишния бюджет на клуба и определено ръководството на столичния гранд може да е доволно от финансовите постъпления.

Парите могат да се увеличат още, ако в последния кръг ЦСКА успее да вземе нещо от домакинството си на вече класиралия се за следващата фаза „Рома”. Очаква се италианският гранд да дойде в София с голяма част от резервите и по-младите си играчи, за да се запазят силите на титулярите. Ако ЦСКА успее да спечели, ще добави още 570 000 евро, а равенство ще донесе нови 190 000 евро.

Въпреки спечелената точка срещу „Клуж” обаче, в лагера на „армейците” съжалиха, че са изпуснали победата, а главният виновник за това се казва Али Соу, който направи нов куп сериозни пропуски. След двубоя гамбийският нападател, който почти сигурно ще бъде продаден през зимната пауза, увери, че дава максимума от себе си. „Няма как да спечелим, ако не вкарваме голове. Старая се да вкарам, но не се получава”, сподели Соу.

Темата за слабата резултатност на нападението на ЦСКА бе основна и в коментара на треньора Бруно Акрапович.

„Хубава точка, но имахме достатъчно ситуации да спечелим, сподели босненският специалист. - Не се намери кой да завърши и да вкара гола. Не само пропуските на Али Соу, ако Тиаго се беше оправил по-добре в една ситуация - това е гол, Йомов, ако се беше ориентирал по-добре, това е гол. Имаше и други неща, които можем да подобрим”, критичен бе Акрапович.

След мача стана ясно, че каращият проби в ЦСКА африканския нападател Анатоле Абанг е бил освободен и няма да подпише договор с клуба. 24-годишният камерунец изкара пробен период при "червените", но не е успял да впечатли треньора Бруно Акрапович.

Веднага след равенството с ЦСКА пък в „Клуж” си намериха нов треньор, който да замени на поста напусналия Дан Петреску. Той ще бъде наследен от Едуард Йорданеску, който е добре познат в България от престоя си начело на „армейците”.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52