Автомобили

Нови функции за задните светлини на Audi-тата

  05.12.2020 12:48  
Нови функции за задните светлини на Audi-тата

Една от най-забележителните актуализации на рестайлинг версията на Audi Q5 са OLED задните светлини с възможност за персонализация. Собственикът може да избере своя модел, като създаде свой собствен „светлинен подпис“. И производителят казва, че това е само началото.

Сега "стопът" се състои от три блока, всеки с по шест отделни елемента. Конфигурацията може да се променя в движение в зависимост от режима на шофиране, а когато друго превозно средство се приближава критично отзад, всички секции автоматично ще светнат.

В бъдеще задното осветление ще включва над 60 OLED сегмента, които не само ще разширят вариативността на дизайна, но и ще въведат нови функции. Например, автомобил Audi ще може да предупреди другите участници в движението за внезапно задръстване или други проблеми на пътя.

В допълнение към увеличаването на броя на диодите, в дизайна ще бъдат въведени гъвкави елементи за създаване на триизмерни светлинни ефекти. Според Стефан Берлиц, ръководител на отдел за осветление в Audi, OLED светлините вече няма да бъдат само елемент от дизайна и системите за сигурност.

„Използването на технологията за осветление се променя. Тя се превръща в средство за комуникация и следователно получава социален и емоционален компонент“, казва инженерът.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Дядо Коледа се оплете в далекопроводни жици
 22.12.2020 16:58      
Видео
Удари на Григор Димитров попаднаха в класация за 50-те най-добри през 2020 година
 21.12.2020 12:11