Новини

Корнелия Нинова: Ще обявим дали ще подкрепим Радев за втори мандат, когато той реши

  19.12.2020 17:04  
Корнелия Нинова: Ще обявим дали ще подкрепим Радев за втори мандат, когато той реши
  google

Румен Радев следва това, което обеща като кандидат-президент - ще говорим по въпроса дали ще го подкрепим за втори мандат, когато той реши дали ще се кандидатира. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Годината" по Дарик радио.
На въпрос дали добър президент е Румен Радев, Нинова отговори: "Това, което обеща като кандидат за президент, го следва като президент. Винаги това съм казвала. Един политик трябва да се оценява по това дали е изневерил на това, което е казал преди да е президент", заяви още Нинова.

Корнелия Нинова коментира дали БСП ще подкрепи Румен Радев за втори мандат. "Чух президента преди малко да казва, че не е решил. Когато реши и обяви решението си, ще говорим по този въпрос. Твърде рано е. Ние сега сме съсредоточени в парламентарните избори", допълни тя.

Лидерът на БСП заяви, че 28 март е приемлива за социалистите за дата на изборите. "Каквото реши президента, ние ще се готвим. Негово конституционно правомощия, но това не отменя факта, че тези избори ще бъдат различни", коментира още Нинова.

Тя коментира и реакцията на БСП по отношение на кмета на Перник и посочи, че това е принципен въпрос. Тя подчерта, че тази реакция е провокирана от множеството представители на културата и духовността, които са се обърнали към партията да попитат дали е партийна линия закриване на културни институции и да се наричат културните дейци заплатаджии.

"Когато си избран за депутат или за кмет, с една програма, когато зад теб са застанали хора с едни убеждения е най-нормално като те изберат да изпълняваш тази програма и да следваш тези хора с тези убеждения. Да вземем Перник. Грижата за българската култура, духовност, театри е една от основните политики на БСП за много години. Тя е последователна и твърда. Не приемаме дори и в тази тежка криза някой да посяга да закрива културни институции, които са над стогодишни. Има проблеми в театъра, не сепоставяли постановки. Ами извикай този директор, разговаряй с него, направи нов конкурс, смени ръководството, но не посягай да закриваш културна институция", изтъкна тя.

Корнелия Нинова коментира и напусналите от БСП депутати. "Въпросът също е много принципен. Когато си избран с програма, с линия, поведение, би трябвало да следваш това. Част от тези колеги бяха кандидати за председател на партията. Получиха по 1000 гласа. Не могат да се примирят, че не са станали председатели, това означава ли, че трябва да изневериш на програмата, на линията, с която си избран", заяви още Нинова. По думите й през цялото време прозира личен интерес.

"Искам БСП да бъде изчистена от задкулисие", подчерта още тя.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48