Спорт

Руският милиардер подновява преговорите за акциите на Ботев Пловдив

  25.12.2020 19:26  
Руският милиардер подновява преговорите за акциите на Ботев Пловдив

Обрат! Преговорите между Сдружение ПФК "Ботев" Пловдив и руския милиардер се подновяват. След като вчера бизнесменът ги замрази, сега двете страни изглежда са изгладили разногласията и излязоха с обща декларация в клубния сайт, от която става ясно, че сделка за 60% от акциите на "жълто-черните" все пак може и да има.

Съобщението:

"Сдружение ПФК Ботев и изявилият готовност да инвестира във ФК Ботев Пловдив АД руски предприемач г-н Антон Зингаревич подновяват преговорите за прехвърляне на мажоритарен пакет от акциите на футболното дружество.

Настоящото съобщение е съвместна позиция на Сдружението и г-н Зингаревич.

До обрата спрямо вчерашното замразяване на разговорите се стигна, след като представители на г-н Зингаревич и членове на УС на Сдружение ПФК Ботев проведоха спешна среща в днешния ден, протекла изключително позитивно и ползотворно. Двете страни се договориха за спазването на строга конфиденциалност по условията на евентуалната сделка до завършването на преговорите.

Съзнавайки огромния интерес на обществеността и журналистите, бихме желали да поясним, че официална и достоверна информация за преговорите и бъдещето на клуба ще се публикува само на клубния сайт.

Желаем на всички светли, топли и споделени Коледни празници!"

Сдружение ПФК "Ботев" Пловдив придоби над 60% от акциите на "жълто-черните", след като Георги Самуилов им ги предостави в началото на настоящия сезон. Този ход не стабилизира финансовото състояние на клуба и "Ботев" продължава да е в тежка криза и на ръба на оцеляването.
 
В началото на декември синът на руския олигарх Борис Зингаревич - Антон, заяви желание да се превърне в новия финансов благодетел на отбора от Пловдив. Той проведе и няколко срещи - с феновете и кмета Здравко Димитров. Зингаревич-младши има опит с футболни клубове, като в периода 2012-2014 г. беше собственик на английския "Рединг".

Той обаче постави условие неговата фирма да придобие акциите, както и ексклузивни права над емблемата и марката, но феновете да нямат представители в управлението на "жълто-черните".


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19