Автомобили

Започна производството на новата Лада Нива (Първи официални СНИМКИ)

  25.12.2020 19:44  
Започна производството на новата Лада Нива (Първи официални СНИМКИ)

Компанията АвтоВАЗ е обявила, че серийното производство на ресталирания всъдеход Niva е започнало в завода "Лада Запад Толияти", съобщават световните издания. Моделът вече се казва Lada Niva Travel.

Lada Niva Travel ще се предлага както в обикновената версия, така и в офроуд модификация. Тази версия е снабдена с шнорхел, назъбена гума, обвес за корпуса, изработен от небоядисана пластмаса.
 
Първият сериен автомобил, който слезе от поточната линия на предприятието се оказа всъдеход точно във версията Off-road.

Lada Niva Travel е получила нов капак с радиаторна решетка и нов дизайн на предната оптика в стила на Toyota RAV4.

Външността на всъдехода е допълнена от нови джанти с накладки на арките. Задната част на Niva се отличава с изцяло светодиодни фарове и нова релефна броня. За удобство на водача и пътниците, инженерите от АвтоВАЗ са оборудвали Niva Travel с нови седалки, климатик и мултимедийна система.

Niva Travel в офроуд модификацията е оборудвана с допълнителен черен пластмасов обвес за каросерията, който е предназначен да предпазва корпуса в офроуд условия. В допълнение, офроуд версията предвижда всъдеходни гуми и шнорхел.

Всички обновени всъдеходи са оборудвани със система за задвижване на всички колела с възможност за механично блокиране на междуосовия диференциал и задействане на понижаваща предавка.

Автомобилът, както и преди ще е оборудван с 1,7-литров бензинов двигател с мощност от 80 к.с. и ръчна 5-степенна скоростна кутия

Според представителите на концерна компактните размери, оптималното разстояние между осите, както и високият пътен просвет и енергоемкото окачване ще позволят на обновената Lada Niva Travel да се движи в офроуд условия с максимален комфорт.

АвтоВАЗ допълнително ще обяви началото на продажбите и цената на обновената Lada Niva Travel.

 /auto.blitz.bg


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19