Анализи Новини

Бургаският строител Димитър Касабов не връща пари на клиенти заради забавено строителство

  09.01.2021 12:31  
Бургаският строител Димитър Касабов не връща пари на клиенти заради забавено строителство
Димитър и Ана Касабови
  Флагман

Бургаската строителна компания „АМД резидънс“ ООД дължи пари на свои клиенти заради забавено изграждане на жилищна сграда Green Residence в ж.к. „Славейков“ в морския град. Това съобщиха за „Скандал“ потърпевши собственици на апартаменти. Фирмата е собственост на Димитър и Ана Касабови, показва справка в Търговския регистър. Хората са дали първи вноски на зелено през 2018 г. Един от тях е Димитър Димитров и семейството му, които влизат с 25 375 евро първоначална вноска. Строителството на обекта така и не започва през 2018 г., а чак в средата на 2019 г. До ден днешен сградата все още не е довършена. През това време доста от клиентите започват да си искат обратно парите. „Ние се уплашихме, че сме изгорели, защото строителството не започва. Поискахме си обратно парите“, заяви Димитър Димитров. 

С хиляди мъки успяват да подпишат споразуменение чак на 13 март 2020 г. за възстановяването на сумата. От нея са върнати 10 000 лв. до момента, но за остатъка строителният предприемач Димитър Касабов им обяснил, че няма да я върне и да го съдят. „Вие ми нанесохте морални щети за тези пари и няма да ви ги върна. Това ви е неустойка и така съм преценил“, казал Касабов пред семейството. Ние сме дали парите си и ние сме засегнати, а не той, коментира Димитър Димитров. 

На същото положение са и други клиенти на фирмата, които си чакат парите или апартаментите. „Това не е вярно. На никого нямам да връщам пари“, обясни пред Скандал Димитър Касабов. „Вие ще ме изкарате още малко измамник. Какви сигнали, някой си прави майтап с мен в събота. Нямам на никого да връщам пари“, допълни той. Касабов не познавал собственици на апартаменти, на които има да връща пари. Той дори си позволи да обижда журналисти, че били първо мишки, пък после гангстери. 

Според рекламна информация във „Флагман“ от вчера, жилищната сграда в бургаския ж.к. „Славейков“ - Green Residence, е постигнала една от финалните фази. Изпълнителят на проекта „Комфорт строй“ 2009 е завършил покривната част на сградата, заради което по стар български обичай бе извършен водосвет, а инвеститорът „АМД Резиденс“ ООД поднесе подарък на изпълнителя Димитър Чардъклиев за здраве и берекет. В статията се споменава, че 80% от апартаментите вече са разпродадени. Green Residence има издаден Акт 14, а до края на 2021 г. се очаква да бъде издаден и Акт 16. 

Екип на „Скандал“ 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05      
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30