Шоу

Занзибар е хит за българите

  10.01.2021 18:05  
Занзибар е хит за българите

Най-големият български туроператор - „АБАКС“ пуска рекордна бройка от 10 чартъра до остров Занзибар в Танзания, поради големия интерес на българите към дестинацията. Това обяви за TravelNews Георги Пасев, маркетинг директор на компанията. Фирмата очаква да заведе към 1700 туристи в африканската страна. Тя не работи директно с крайни клиенти, а предлага продуктите на туристически агенти, които ги продават. „Интересът към Занзибар е изключително голям, защото е една от малкото свободни и отворени екзотични дестинации. Някои полети вече са изцяло пълни. За страната не се изисква PCR тест за влизане, което не оскъпява бюджета примерно на едно четиричленно семейство“, коментира Пасев. Тест трябва да се направи навръщане в България, за да не се седи под карантина.

Занзибар е свободна зона от жълта треска и малария. Не се изискват ваксини, подчерта Пасев. Единствено трябва ваксина за жълта треска ако се пристига от други страни, в които я има заразата. Същото важи и ако се ходи на сафари във вътрешността на Танзания.

Цените започват от 2460 лв. на човек за 7 нощувки на база All Inclusive в 5 звезден хотел, с включен самолетен билет с чартърен полет България – Занзибар – България с Bulgarian Air Charter; летищни такси; регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен; тематична вечеря; трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус; медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс; застраховка отмяна на пътуване с Евроинс; представител на туроператора с български език за целия престой. Визата за Танзания от 50 долара се плаща на място. В програмата не влизат и допълнителни екскурзии.

Първият полет за 9 февруари 2021 г. вече е пълен, каза маркетинг директорът на „АБАКС“. За 12 февруари има два полета, като единият вече е запълнен. Предстои пускането на чартър за 19 февруари. За полета на 26 февруари също няма места, а за 25 февруари има много малко, който е с програма за 9 нощувки. През март са предвидени засега три полета. На 2 март покрай празниците е единият. За 12 март има чартър от София и от Варна, които са на 40% вече пълни, обясни Георги Пасев. За 2 април покрай ваканцията на децата също има обявена програма.

В момента на Занзибар има най-много руски туристи. Българи също са там по редовните линии, но те излизат по-скъпо. Фитнес моделът Биляна Йотовски също в момента е на Занзибар.

Мирослав Иванов/TravelNews


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05