Новини

Томислав Дончев: Премиерът няма да отиде на президентските консултации, надявам се Радев да не се шегува с датата за изборите

  11.01.2021 17:55  
Томислав Дончев: Премиерът няма да отиде на президентските консултации, надявам се Радев да не се шегува с датата за изборите

„Няма данни язовирите да са в бедствено положение. Кметовете и областните управители са изпълнили ангажиментите и са почистили коритата на реките. Държавата може да помогне за възстановяването на имоти, но най-добрата практика е да се направи застраховка. Пътят за Рилския манастир не се е срутил, а имаше свлачище. Има срутища навсякъде. Не бих правил политически капитал от това. Камъни падат при всяко правителство. Дори като си правите ремонт вкъщи, има рискове“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БТВ.

„Аз съм човек, който се отнася с респект към институциите. Аз и мои колеги ще отидем на консултации с Румен Радев. Хубаво е, че се правят консултации, защото хората разбират как се правят избори. Друг въпрос е, че трябваше да се направи дебат още миналата година. Има теми, които ще бъдат завършени през следващите години. Ние не сме предлагали 28-и март за дата на изборите. Това е датата, която Румен Радев спомена и аз не вярвам да се е шегувал. Слушам рефрен, че управляващите щели да фалшифицират избори. Ние нито един път не сме се явявали на вот, който сами сме организирали. Не казвам, че няма опити за купуване на гласове, но това не се контролира от управляващите. Имаме неграмотна работа на избирателните секции, а от друга страна – загубилите говорят за фалшификации. Изборите не се прави от управляващите, а от ЦИК“, каза още Дончев.

„Трябва да се избягват всякакви радикални решения преди изборите. Изчетох всички практики в европейските страни, които не са приложими у нас. Например – гласуване с посредник. Как да се случи това, когато много хора нямат коли? В ГЕРБ не е тема лидерството. Николай Младенов е капитал за България. Мисля, че не е член на ГЕРБ, но това не е проблем да поддържаме отличен диалог", коментира вицепремиерът.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21