Новини

Обстановката в Софийско се нормализира, бедствено остава положението в Костинборд и Своге

  12.01.2021 19:44  
Обстановката в Софийско се нормализира, бедствено остава положението в Костинборд и Своге
  БТА

Бедствена остава обстановката в Своге и Костинброд. Стотици къщи са пострадали от пороите, има и засегнати предприятия. Най-критични в столична община са Нови Искър, Требич и Мировяне, информира bTV.

Обстановката в областта се нормализира, но в Петърч положението все още е критично. Около 200 от къщите са пострадали, а за втора безсънна нощ се готвят хората, които живеят край брега на река Блато.
Снимка: btvnovinite.bg

Наши зрители ни изпратиха кадри, от които ясно се вижда как в понеделник за по-малко от 10 минути дворовете им се превръщат в езера, а улиците - в реки. Версиите им са няколко - от обърнати виражи, проблемни съоръжения и затапване на реката до изпускането на язовир.

Снимка: btvnovinite.bg

 

От общината предполагат, че основната причина за бедствието са проливните дъждове.
 
„Аз разчитам на компетентните и държавни органи да анализираме ситуацията. Защото не смея да хвърлям обвинения към други региони, към други региони, към други общини… Защото това трябва да бъде проучено и доказано“, заяви кметът на Община Костинброд Трайчо Младенов.
 
В Нови Искър общината и пожарната изпомпваха вода от залети улици и дворове.

„Три сигнала са за изнасяне на хора и имущество от дворове, Требич и Мировяне, хората са настанени в апартаменти в столицата“, съобщи старши комисар  Веселин Гетов от ГДНП.

Под наблюдение остава язовир „Суходол 2“, който контролирано се изпуска.

Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05