Новини

Познато лице ще наследи Хекимян в сутрешния блок на bTV

  13.01.2021 21:27  
Познато лице ще наследи Хекимян в сутрешния блок на bTV

Една седмица след като новият собственик на "БТВ медиа груп" - чешкият фонд на Петр Келнер PPF, назначи нов изпълнителен директор на bTV - Мартин Швехлак, новият мениджър, който замени Флориан Скала на поста, реши да се раздели с дългогодишния директор на "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков.

Позицията е една от ключовите в медията, защото именно от ръководителя на тази дирекция най-ясно се вижда дали телевизията е независима от властта. На нея беше назначен за bTV човек - журналистът Антон Хекимян, водещ на сутрешния блок "Тази сутрин".

Това обаче оваканти неговия пост и досега не беше ясно кой ще бъде новият водещ на сутрешното предаване. Източници на Expert.bg съобщиха, че това ще е водещият на новините Денислав Борисов. Той работи в телевизията още от 2010 г., а от 2015 г. води информационните емисии на bTV.

Във визитка на сайта на медията се казва, че Борисов започва да мечтае за кариера в телевизията още когато е едва 10-годишен. Завършва "Журналистика" в Софийския университет и още по време на следването си започва с опит на терен. Бързо натрупва стаж като репортер, водещ и дори монтажист на собствените си материали. Какво знаем за потайния милиардер, който купи bTV

От bTV все още не са съобщили официално новината, но се очаква това да се случи в следващите дни./ expert.bg