Новини

Премиерът обвини комунистите за пропаднал път

  13.01.2021 22:05  
Премиерът обвини комунистите за пропаднал път

Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в село Дебрен, където с отпуснатите от правителството близо 160 000 лева се доизгражда физкултурният салон на училище "Св. Климент Охридски".

,,По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На "жълтите павета" много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има в България хора, които живеят пак тук'', отбеляза министър-председателят.

Премиерът Борисов посочи също така, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо от огромните трудности заради пандемията от COVID-19.

По повод желанието на общината да санира сгради в Дебрен, заместник-министърът на регионалното развити и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че един от проектите, който се подготвя по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, е именно за енергийна ефективност. Общините ще могат да се възползват от него за саниране на публични сгради.

След Дебрен премиерът Бойко Борисов спря и на пропадналия път Банско-Гоце Делчев в м. Момина кула. Днес по обяд там пътят бе подкопан и под асфалта зейнаха огромни кухини. В момента се прави укрепване в авариен режим и се насипват големи скални късове в кухината, за да се запълни и да не продължи пропадането на шосето. Досега са изсипани 40 камиона с над 800 кубика скални късове.

Днес една колежка в парламента говорила за пътя за Рилския манастир. Този път тук не сме го правили ние, а е правен от комунистите. Всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се възстановява сега. Това са природни бедствия и не трябва да се правят грандиозни заключения, коментира Борисов изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Той изказа специални благодарности на полицаите, пожарникарите и строителните работници, които по думите му работят перфектно, за да отстранят проблемите след наводненията.

Видео:

https://m.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2988727628021954/


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31