Икономика

Google завърши процеса по придобиване на Fitbit за 2,1 млрд. долара

  14.01.2021 17:09  
Google завърши процеса по придобиване на Fitbit за 2,1 млрд. долара

Google потвърди в четвъртък, че е завършил придобиването на производителя на фитнес тракери Fitbit, след като миналия месец технологичният интернет гигант получи одобрение от Европейската комисия за осъществяване на сделката.

Старшият вицепрезидент на поделението за устройства и услуги на Google Рик Остерлох заяви, че тази сделка "винаги е била свързана с устройства, а не с данни и от самото начало сме наясно, че ще защитим поверителността на потребителите на Fitbit".

"Работихме с глобалните регулатори по подход, който защитава очакванията на потребителите за поверителност, включително поредица от обвързващи ангажименти, които потвърждават, че данните за здравето на потребителите на Fitbit няма да се използват за реклами от Google и тези данни ще бъдат отделени от другите данни за Google реклами", допълни той.

Още през 2019 г. Google обяви, че е постигнал окончателно споразумение за покупката на Fitbit за 2,1 млрд. долара в брой или по 7,35 долара за акция.

След това съобщение обаче компанията беше разследвана от Европейския съвет за защита на данните (EDPB) по опасения, че това придобиване може да създаде риск за поверителността на личните данни.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21