Новини

Братът на посланик Елеонора Митрофанова – Алексей издирван за подкупи и тежка корупция

  16.01.2021 17:54  
Братът на посланик Елеонора Митрофанова – Алексей издирван за подкупи и тежка корупция

Житейският път на новия посланик на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова е изпъстрен със съмнения за корупция и злоупотреба с власт. Именно заради това е отстранена от шефския пост в Россътрудничество през лятото на миналата година.
С тежки скандали обаче е свързано и името на нейния брат Алексей Митрофанов. Той също е възпитаник на МГИМО – известен като ковачницата на верни кадри на КГБ.

Алексей е няколко мандата депутат в руската Дума, където законодателства усилено. В началото е приближен на скандалния националист Владимир Жириновски и дори е член на неговата партия. Социалните медии  в Русия разказват, как Митрофанов обещал на Жириновски 2 млн. евро за да му осигури място в парламентарнита листа. Жириновски  дори размахвал разписка и си искал парит за партията. През 2014 година депутатският имунитет на Митрофанов е

свален заради скандал с вземане на подкупи и едра корупция

През 2015 година Дорогомиловският съд в Москва постановява, че Митрофанов трябва да изплати на вдовицата на убития при странни обстоятелства самарски бизнесмен Дергилев 64 милиона рубли, които той му дал на заем, съобщава lenta.ru. Вдовицата Анне дори предоставила в съда четири договора за заема между съпругът й и  Митрофанов.В следствие на присъдата, московският съд е отнел дялове от недвижими имоти и автомобили на Митрофанов.

От тогава братът на днешния посланик в София е в неизвестност и се издирва от Руската федерация. Според руски медии той се укрива в Хърватия. В Загреб съпругата на Митрофанов  Марина Лиллевяли управлява две фирми – за недвижими имоти и бизнес консултации. Дялове в тях има и Алексей.
Дипломатически източници от Москва коментират, че Елеонора Митрофанова се притеснява лошият имидж на брат й и тежките отношения с Владимир Жириновски да не спънат предстоящата й кариера в София. Назначението й се проточи почти пет месеца, но когато Сергей Лавров е гарант, нещата се случват, твърдят в Москва./ faktor.bg


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Солото на Брайън Мей в Bohemian Rhapsody е най-великото на всички времена
 18.01.2021 11:07      
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45