Икономика Свят

Apple разработва iPhone със сгъваем дисплей

  16.01.2021 22:20  
Apple разработва iPhone със сгъваем дисплей

Apple започна да разработва смартфон със сгъваем екран, съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на свой източник. Според него работният процес остава на етапа на създаване на дисплеи, а Apple все още няма прототип на сгъваем iPhone, съобщава БГНЕС.

Компанията не е определила размера на сгъваемия екран. Разглежда се по-специално вариант на дисплея с диагонал 6,7 инча (около 17 см), като iPhone 12 Pro Max.

Повечето от екраните, които на тестват в Apple, имат невидима сгъваема панта, което означава, че екранът става твърд, когато отворите телефона. Сгъваемите смартфони на Samsung например са проектирани по същия начин - за разлика от аналозите на Microsoft, при които видимите панти свързват два отделни панела.

Както отбелязва Блумбърг, сгъваемият iPhone най-вероятно няма да се появи скоро или може да не се появи изобщо. Apple вече е фокусирана върху предстоящото издание на новия си флагман iPhone и iPad по-късно тази година.

Пандемията на коронавируса направи разработката на продукти предизвикателна, тъй като инженерите на компанията работят в офисите на Силициевата долина само няколко дни в седмицата и в ограничен брой.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Солото на Брайън Мей в Bohemian Rhapsody е най-великото на всички времена
 18.01.2021 11:07      
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45