Анализи

Веселин Марешки: Следващият парламент ще е почти като този, управлението ще е стабилно

  17.01.2021 11:01  
Веселин Марешки: Следващият парламент ще е почти като този, управлението ще е стабилно

„Не е морално и правилно да се тръгне към кардинална промяна на изборните правила, това би отвратило още повече хората. Има група от хора под карантина, но не е сложно с мобилни урни да им се даде възможност да гласуват“. Това каза пред БНР лидерът на партия „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.

Той уточни, че още преди три години и половина от „Воля“ са предложили по време на изборите да има видеонаблюдение.

„И ДПС, и БСП са ни подкрепили. Президентът не. Нямаше дебат в обществото, а сега е точно обратното - постоянно се говори за това. Четири пъти сме внасяли това предложение. А сега вече няма време да се реагира. Електронното дистанционно гласуване е наше предложение, което също не беше прието, а сега се оказва, че този начин би бил полезен. Важните неща са честността на вота и масовото гласуване - едното става с видеонаблюдение, другото с електронно дистанционно гласуване... Готови сме да внесем предложението за видеонаблюдението“.

В предаването „Неделя 150“ Марешки прогнозира:

„Следващият парламент ще бъде почти като този и управлението ще бъде стабилно... Следизборно бихме направили коалиция с тези, които подкрепят нашите две основни точки - размазване на гръбнака на картела на горивата и справедливост в този бранш и безплатни лекарства за хората над 65-годишна възраст и за децата, които ходят на училище до 4-ти клас“.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Солото на Брайън Мей в Bohemian Rhapsody е най-великото на всички времена
 18.01.2021 11:07      
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45