Новини

Нинова: Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина

  22.01.2021 19:50  
Нинова: Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина

"Трябва да успокоим хората - гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина", е заявила председателят на БСП Корнелия Нинова на втората среща с политически формации и неправителствени организации, инициирана от социалистите за създаване на общ фронт за честни избори. Това съобщиха от пресцентъра на левицата.

Нинова е посочила, че вчера са се срещнали с 20 политически партии и граждански сдружения, днес - с 14. "Ще имаме още една трета среща, тъй като има и други граждански сдружения и по-малки партии, които заявиха желание да се включат в този процес. Важно е да уточним, че това не е предизборна коалиция, нито коалиция за следизборно управление. Това е надпартийна цел - честни избори", е казала още Нинова.

"Нашата цел е връщането на доверието в изборния процес и в институциите. Чрез тези гаранции бихме искали да успокоим хората, че гласът им ще бъде отчетен така, както е подаден. Само високата избирателна активност може да обезсмисли купения и корпоративен вот", е подчертала още лидерът на българските социалисти.

Корнелия Нинова е запознала присъстващите с внесените от БСП предложения за промени в Изборния кодекс за активна регистрация и видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите в деня на вота. Тя е предложила на извънпарламентарните партии и НПО-та да си сътрудничат за паралелно преброяване на резултатите.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33