Новини

Борисов: Разбираме ресторантьорите и помагаме на всички с близо 3 млрд. лв.

  27.01.2021 12:06  
Борисов: Разбираме ресторантьорите и помагаме на всички с близо 3 млрд. лв.

Показателите на България за брой заразени и настанени в интензивни отделения е най-добър, обяви премиерът Бойко Борисов.

На среща с кметове, на които държавата отпусна 5 млн. и 600 хиляди лева за преодоляване на бедствия, той още веднъж се обърна към ресторантьорския бизнес.

Борисов заяви, че не е логично сега всичко да бъде отворено, да се вдигне заболеваемостта и после отново държавата да затвори.

"Рискът е огромен и вие виждате, че България има най-добрите параметри, защото много майсторски по всеки един важен за пандемията момент ние го предотвратявяхме, както сега с бедствията и авариите. Нашите показатели до момента за брой заразени, починали и съответно в интензивните структури, е най-добър. И вместо да му се радваме, сега ще си търсим начин да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както в другите държави, трябва ли да го направим, логично ли е? Защото отпускаме, отпускаме, отпускаме, докато параметрите са тези? Ясно го обясних, кой както иска така да го разбере, разбираме ги и тях. Затова социалното министерство толкова мерки за подкрепа, вчера ги броихме 2 млрд. Плюс пенсионерите - над 3 млрд. Огромни пари, нека да кажат кое правителство е дало толкова пари целево.", заяви премиерът Борисов.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Солили сме грешно храната, ето как трябва
 26.01.2021 19:18      
Видео Новини
Отрасловият съвет потвърди: От 4 февруари се връщат в училище 3 класа
 25.01.2021 19:05