Новини

Разкрит е канал за наркотрафик от Турция през България за САЩ

  02.02.2021 14:37  
Разкрит е канал за наркотрафик от Турция през България за САЩ

Международен канал за трафик на хероин от Турция през България за Съединените щати са разкрили специализираната прокуратурата и ГДБОП с участието на служители на американската Агенцията за борба с наркотиците - ДЕА. Задържани са шестима души - трима български граждани, двама сръбски, както и лице с македонско и българско гражданство, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Според разследващите това е първият директен канал за хероин за САЩ. Начело на групата е стоял един от сръбските граждани, който от години се занимавал с наркотрафик и е известен на българските служби, казаха директорът на ГДБОП Любомир Янев и и.ф. ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова:

„Едно от лицата, което определяме като организатор на цялата схема, през 2007 г. е бил прострелян…Срещу него е осъществен опит за убийство в България… Една от основните версии, по които е работено тогава е, че това е свързано с трафик на наркотици“.

Един от българските участници в групата също е с крими биоргафия - осъждан е многократно, включително и за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

При извършените претърсвания  в жилища и автомобили в цялата страна е иззето е голямо количество хероин, 40 000 евро, документи, телефони и други доказателства за престъпната дейност.

За задържаните 20 кг хероин групата е трябвало да получи 260 000 евро, каза антимафиот номер едно Любомир Янев.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Ето как ще изглежда следващият модел iPhone
 31.01.2021 16:15      
Видео
Рони Ромеро и годеницата му в дрифт надпревара в новото ВИДЕО на Intelligent Music Project
 30.01.2021 17:51