Свят

Нов скандал Турция-САЩ! Привикаха спешно посланика в Анкара

  15.02.2021 18:09  
Нов скандал Турция-САЩ! Привикаха спешно посланика в Анкара

Турското външно министерство повика днес американския посланик в Анкара, за да му предаде "по възможно най-решителен начин" турската реакция във връзка с изявление на САЩ за убийството на 13 турци, отвлечени от кюрдски бунтовници в Северен Ирак, предаде агенция Ройтерс, като се позова на турското МВнР.

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар съобщи вчера, че в пещера в Северен Ирак са намерени телата на 13 турци, предимно военни и полицаи, убити от поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), след като в продължение на години били държани в плен, предаде БТА.

Телата бяха намерени в района Гара в Северен Ирак в рамките на операция Лапа-Орел-2, която Турция стартира на 10 февруари.

Държавният департамент на САЩ публикува изявление, в което заяви солидарността си с Турция на фона на атаката и изказа съболезнования на близките на жертвите.

"Ако съобщенията за смъртта на турски граждани в ръцете на ПКК, призната за терористична организация, бъдат потвърдени, ние осъждаме това действие по най-строгия възможен начин", се казва в декларацията.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Unimog с дистанционно помага за чистенето на тротоарите в Чехия
 18.02.2021 19:26      
Видео
Дъщерята на Стивън Спилбърг превзема музикалната сцена
 17.02.2021 14:42