Свят

Израел обяви редица привилегии на ваксинираните срещу коронавирус

  21.02.2021 13:38  
Израел обяви редица привилегии на ваксинираните срещу коронавирус
  NOVA

Израел обяви план, според който ваксинираните срещу КОВИД-19 ще имат право да посещават културни прояви, да летят в чужбина и да влизат в клубове и ресторанти, предаде Асошиейтед прес. Планът бе оповестен на пресконференция снощи от премиера Бенямин Нетаняху, който каза още, че ваксинираните лица ще получават "зелени значки" няколко дни по-късно. "Зелената значка означава постепенно отваряне на страната", добави той.

От днес за ограничен брой посетители в Израел са отворени малките магазини, моловете, залите за фитнес и други обществени услуги, а някои ученици от средните училища минават на присъствено обучение. Нетаняху каза, че властите не могат да прекратят достъпа на неваксинирани жители до места като болници, аптеки и супермаркети, но други услуги ще бъдат достъпни само за онези, които са получили две дози от ваксината.

Например главното международно летище в Израел все още е затворено за почти всички полети заради опасението, че от чужбина ще бъдат внесени новите щамове на вируса.

Рискът от заболяване от КОВИД-19 е спаднал с 95,8 на сто у хората в Израел, получили две дози от ваксината, заяви вчера здравното министерство.

Правителството се зарича, че няма да има четвърти локдаун, но доктор Нахман Аш, отговарящ за отговора срещу пандемията, каза за военното радио, че ново затваряне е възможно, защото "половината от населението все още няма имунитет".


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Внучката на Симеон става поп звезда
 24.02.2021 10:37      
Видео
Това видео с Меркел стана хит в мрежата
 21.02.2021 21:35