Икономика

Вицепремиерът Николова обсъди иновативни подходи за борба с COVID кризата в туризма

  23.02.2021 17:50  
Вицепремиерът Николова обсъди иновативни подходи за борба с COVID кризата в туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество /OЧИС/ Майкъл Христидес обсъдиха инициативата Black Sea Tourism Activator, чиято цел е да отличи перспективни проекти на държавите членки на организацията за справяне с предизвикателствата на COVID-19 в туризма. Това съобщиха от пресцентъра на туристическото ведомство. 

По думите на Николова  OЧИС е единственият утвърден формат на сътрудничество в района на Черно море, а за България държавите от региона винаги са представлявали един от най-значимите пазари за входящ туризъм. Вицепремиерът подчерта, че платформата дава възможност за обмен и развитие на специализирани проекти и дейности в различни сфери, включително и в туризма. В периода юли 2016 г. - юли 2018 г. България изпълняваше ролята на страна координатор на Работната група по туризъм в рамките на ЧИС.

Според ресорния министър две години по-късно живеем в различна реалност, породена от световната пандемия. Това налага търсенето на нови решения и начинания, които да помагат на туристическата индустрия. 

"Разчитаме изключително много на OЧИС като наш първостепенен и утвърден партньор за идентифицирането на най-качествените и перспективните иновации в икономиката и туризма и инициативата Black Sea Tourism Activator е отлична възможност да развием пореден успешен проект.", категорична бе тя.

Майкъл Христидес също подкрепи идеята за търсене на иновативни проекти и стартъпи, с помощта на които да се преборят отрицателните ефекти на пандемията.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Внучката на Симеон става поп звезда
 24.02.2021 10:37      
Видео
Това видео с Меркел стана хит в мрежата
 21.02.2021 21:35